• ny_back

BLOG

Pehea e mālama ai i nā ʻeke ʻili a pehea e mālama ai i kēlā me kēia lā

Pehea e mālama ai i ka ʻeke ʻeke pipi?

1. Mai hōʻike pololei i ke kukui ikaika e pale ai i ka maloʻo ʻana o ka ʻaila, e emi ai ka ʻiʻo fibrous a me ka ʻili e paʻakikī a palupalu.

2. Mai hōʻike i ka lā, ke ahi, ka holoi ʻana, ka paʻi ʻana me nā mea ʻoi a hoʻopili me nā mea hoʻoheheʻe kemika.

3. Ke hoʻohana ʻole ʻia ka ʻeke ʻili, ʻoi aku ka maikaʻi o ka mālama ʻana i loko o kahi ʻeke pulupulu ma kahi o kahi ʻeke plastik, no ka mea, ʻaʻole e kahe ka ea i loko o ka ʻeke a maloʻo ka ʻili a pōʻino.ʻOi aku ka maikaʻi o ka hoʻokomo ʻana i kahi pepa ʻuʻuku palupalu i loko o ka ʻeke e mālama i ke ʻano o ka ʻeke.

4. Inā ʻaʻole hoʻohana ʻia no ka manawa lōʻihi, e kau i kahi pepa i loko e pale i ka deformation.Ke ʻike ʻia i ka ua i nā lā ua, holoi a maloʻo a waiho ma kahi e maloʻo ai e pale ai i ka maʻi.

Pehea e mālama ai i nā ʻeke ʻeke pipi i kēlā me kēia lā?

1. Nā ʻōpala a me nā kiko
E holoi i ka lepo me ka puna maʻemaʻe a me ke kopa maʻemaʻe, a laila holoi me ka wai maʻemaʻe, a e maloʻo maoli ka ʻeke ʻili.Inā 'o'ole'a loa ka 'ili, pono paha 'oe e ho'ohana i ka wai holoi no ka ho'oponopono 'ana, akā, pono 'oe e holoi me ka akahele i mea e poino ai ka ili o ka 'eke 'ili.

2. Kiʻekiʻe wela a me ka lā
E ho'āʻo e hoʻokuʻu i nā ʻeke ʻili a me nā ʻeke ʻili e pili me ka lā a i ʻole e hoʻokokoke i nā mea hoʻomehana, i ʻole e lilo nā ʻeke ʻili a maloʻo a maloʻo, a e nalowale ka elasticity a me ka palupalu o nā ʻeke ʻili.

3. Waiwai
Mai hoʻonui i ka ʻeke ʻili bipi, e pale i ka hakakā me nā mea ʻala a me nā mea ʻoi i mea e poino ai, pale i ke ahi a i ʻole extrusion, a pale i nā mea hiki ke ahi.ʻAʻole pono e hōʻike ʻia nā mea hoʻohui i ka makū a i ʻole nā ​​​​mea waikawa.

4. Pāpaʻa a momona paha
E hoʻohana i kahi lole maʻemaʻe e holoi ai i ka momona ma ka ʻili, a e komo mālie nā ʻaila ʻaila i koe i loko o ka ʻeke ʻili bipi.Mai holoi i nā ʻaila hinu me ka wai.

Eia kekahi, inā nalowale ka ʻeke pipi i kona luster, hiki ke hoʻonani ʻia me ka ʻili ʻili.Mai holoi me ka poni kamaa ili.ʻO kaʻoiaʻiʻo,ʻaʻole paʻakikī ka hoʻonaniʻana i kaʻili.E hoʻohana wale i kahi lole i hoʻopaʻa ʻia i loko o kahi poli a hamo mālie i hoʻokahi a ʻelua paha manawa ua lawa, ma ke ʻano he lōʻihi ke kau ʻia o ke kukui i kēlā me kēia ʻelua a ʻekolu mau makahiki, ua lawa ia e mālama i ka ʻili palupalu a ʻālohilohi, a hoʻolōʻihi i ke ola lawelawe.

ʻeke ʻelele hina

 


Ka manawa hoʻouna: Nov-20-2022