• ny_back

BLOG

Ka mālama ʻana i nā ʻeke ʻili wahine a me nā ʻeke ʻili kūikawā

Pehea e mālama ai i ka ʻeke wahine ʻili maoli?
1. Pono nā kānaka a pau e mālama i ka ʻeke aloha ma kahi maloʻo, makani a me ka maʻalili.

2. Mai hōʻike i ka lā, ke ahi, ka holoi ʻana, ka paʻi ʻana me nā mea ʻoi a hoʻopili me nā mea hoʻoheheʻe kemika.

3. No ka mea, ʻaʻole i mālama ʻia ka ʻeke ʻili maoli, inā pulu, e ʻoluʻolu e holoi iā ia me kahi lole palupalu koke e pale i ka ʻili mai ka wrinkling ma muli o nā stains a watermarks.Inā hoʻohana ʻoe iā ia i nā lā ua, pono ʻoe e nānā kūikawā.

4. Mai hoʻohana wale i ka poli kāmaʻa.

5. E mālama pono i nā mea metala o ka ʻeke.ʻO nā kaiapuni haʻahaʻa a me ka paʻakai kiʻekiʻe ke kumu o ka oxidation.

6. Ke hoʻohana ʻole ʻia ka ʻeke ʻili, ʻoi aku ka maikaʻi o ka mālama ʻana i loko o ka ʻeke pulupulu ma kahi o ka ʻeke ʻeke, no ka mea, ʻaʻole e kahe ka ea i loko o ka ʻeke a maloʻo ka ʻili a pōʻino.ʻOi aku ka maikaʻi o ka hoʻokomo ʻana i kahi pepa ʻuʻuku palupalu i loko o ka ʻeke e mālama i ke ʻano o ka ʻeke.Inā ʻaʻohe ʻeke lole kūpono, e hana pū kekahi pahu uluna kahiko.

7. ʻO nā ʻeke ʻili, e like me nā kāmaʻa, kekahi ʻano mea hana.Inā hoʻohana ʻoe i nā ʻeke hoʻokahi i kēlā me kēia lā, maʻalahi ia e hoʻoluhi i ka elasticity o ka ʻili.No laila, e like me nā kāmaʻa, e hoʻohana i kekahi o ia mau mea;Inā pulu, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i kahi kāwele maloʻo e hoʻomoʻa mua i ka wai, a laila e hoʻokomo i nā nūpepa, nā nūpepa a me nā mea ʻē aʻe i loko e maloʻo i ka malu.Mai hōʻike pololei i ka lā, ʻo ia ka mea e mae ai kāu ʻeke aloha.

8. E akahele, inā hoʻohana hewa ʻoe i nā mea hoʻomaʻemaʻe ʻoʻoleʻa, nā mea hoʻomaʻemaʻe pauka a i ʻole nā ​​​​mea hoʻomaʻemaʻe organik, a me nā mea ʻē aʻe.Ua lawa ka hoʻonā kopa haʻahaʻa no ka hoʻomaʻemaʻe ʻana a me ka mālama ʻana i kēlā me kēia lā (e hoʻomaʻemaʻe me ka ʻōpala a holoi.Hoʻohana maikaʻi nā mea hoʻomaʻemaʻe ʻili i kūʻai ʻia a loaʻa i nā lubricants e mālama i ka ʻili ponoʻī.Hiki ke hoʻopaʻa ʻia ka lepo paʻakikī me nā mea holoi maʻemaʻe a i ʻole ka hoʻomaʻemaʻe ʻoihana.

9. Inā komo ka ʻeke ʻili, hiki iā ʻoe ke hoʻopili i ka ʻili ʻili kala ʻole i ka momona, e komo mālie, a laila e poni me kahi lole maʻemaʻe a palupalu, hiki ke hoʻihoʻi hou i ka ʻili i kona ʻālohilohi a pale i ka ʻili. maloʻo.

10. E hoʻohana i ka ʻōhuʻu maʻemaʻe i hoʻopaʻa ʻia i loko o ka kopa maʻemaʻe a i ʻole ka waina keʻokeʻo, ka waiʻona e holoi ai i ka lepo, a laila holoi me ka wai maʻemaʻe, a laila e maloʻo ka ea ʻili.Inā paʻakikī loa ka ʻili, pono paha e hoʻohana i kahi mea holoi holoi, akā pono e holoi pono ʻia e pale aku i ka pōʻino o ka ʻili.

11. E ho'āʻo e hoʻokuʻu i nā huahana ʻili e pili me ka lā a i ʻole e hoʻokokoke i nā mea wela, i ʻole e lilo ka ʻili i mea maloʻo a maloʻo, a nalo mālie ka elasticity a me ka palupalu o ka ʻili.

12. Inā he wai ma luna o ka ʻeke ʻili, e holoi koke me ka lole maʻemaʻe.Inā pono, e hoʻohana i ka lole i hoʻokomo ʻia i loko o ka wai mahana maʻemaʻe e holoi i ka wai, a laila e maloʻo maoli ka ʻili.

13. Inā he aila ma ka ʻeke ʻili, e holoi i ka ʻaila ʻili me kahi lole maʻemaʻe, a e komo mālie nā ʻaila ʻaila i koe i loko o ka ʻili.Mai holoi i nā ʻaila hinu me ka wai.

Pehea e mālama ai i nā ʻeke ʻili wahine a me nā ʻeke ʻili kūikawā?
1. Hoomalu mua

Hiki iā ʻoe ke mālama i ka ʻeke ʻeke lepo a me nā mea ʻai ke kūʻai ʻoe i ʻeke hou.Ke hoʻohana ʻole ʻia ka ʻeke, holoi a hoʻopaʻa ʻia.ʻAʻole maʻalahi ka hoʻohaumia ʻana i ka ʻeke, a laila hoʻopili maikaʻi i ka mea ʻai e pale aku i ka deformation a me nā wrinkles.

2. Hoʻomaʻemaʻe i kēlā me kēia lā

ʻO ka lawe ʻana i nā ʻeke ʻeke pipi ma ke ʻano he laʻana, ʻo ka papa luna o ka ʻili bipi ka mea maikaʻi loa, ʻoi aku ka paʻa a maʻalahi ke mālama.Ma muli o nā ʻano hana like ʻole, hiki ke hoʻokaʻawale ʻia i: ka ʻili palaoa lychee, ka ʻili nappa (ʻili maʻemaʻe), ka ʻili waxed.Wahi a ka ʻike ma ka Pūnaewele, hiki ke hoʻohana ʻia ka toothpaste, ka aila pono, a me ka waiʻona e hana ai.

Akā ʻoiaʻiʻo, aia kahi ala maʻalahi.ʻO ka mea hoʻomaʻemaʻe i hiki i nā kaikamahine ke loaʻa i ka lima he lotion, me ka nānā ʻole i ka brand.ʻOiai ke loaʻa koke iā mākou nā ʻili, hiki iā mākou ke wehe i nā ʻili me ka ʻaila lima.

3. Makaʻu ka ʻili i ka wai a me ka ʻike ʻana o ka lā (pono e hoʻohana mau i ka ʻili mālama ʻili no ka mālama ʻana)

E loaʻa i ka cortex maoli kona ʻano ponoʻī a me nā pores.Ke hālāwai ʻo ia me ka wai, e hoʻonui ʻia kēia mau pores, e hoʻopōʻino ai ke kino.Eia naʻe, inā loaʻa ʻole ʻoe i ka wai, hiki iā ʻoe ke koho e holoi iā ia me kahi kāwele palupalu a waiho i loko o kahi anuanu a me ka makani e maloʻo ai.Pono e hoʻomaopopoʻiaʻaʻole pono e hōʻike i ka lā a iʻole kokoke i ka mea wela.ʻO ka maloʻo wikiwiki e hiki ʻole ai i ka ʻili ke ola hou.Elasticity palupalu a me ke kumu.Inā wikiwiki ʻoe, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i kahi mea maloʻo lauoho e hoʻomaloʻo iā ia me ka ea anuanu, a hope loa e hoʻopili i kahi papa o ka mea mālama kūikawā no nā waiwai ʻili e mālama ai i ka palupalu a ʻālohilohi.

4. Ua nuku ka ʻeke

E kulu ka ʻeke ma hope o ka hoʻohana ʻana no ka manawa lōʻihi.I kēia manawa, hiki iā ʻoe ke koho i kekahi mau ʻoihana mālama ʻili ʻili no ka mālama.Inā he wrinkling koʻikoʻi, pono mau nā kahu hānai ʻoihana e hoʻoponopono iā ia.

5. ʻO ka mālama ʻana i ka ʻili kūikawā e like me ka palaoa keʻa a me nā ʻili laulima ʻē aʻe

ʻO ke ʻano keʻa, ka laʻana maʻemaʻe, ke ʻano huapalaoa, a pēlā aku.ʻOi aku ka maʻalahi o ka mālama ʻana ma mua o ka ʻili maoli.No laila he mea maʻalahi ke hana me.

Hiki ke holoi wale ʻia nā waihoʻoluʻu ʻeleʻele me kahi mea mālama ʻili, a holoi ʻia me nā ʻaila koʻikoʻi, ʻoiai ʻoi aku ka makaʻala o nā kala māmā, inā ʻaʻole hiki ke hoʻopaʻa ʻia.Akā, aia kekahi pilikia i kēia ʻano mea no ka mea he ʻano paʻakikī, a maʻalahi paha nā kihi, a pono e hoʻoponopono hou ʻia me nā pulupulu a i ʻole nā ​​​​mea hana hoʻoponopono.I nā hihia koʻikoʻi, pono e ʻimi i kahi mea hana akamai e hana me ia.

6. ʻO ka ʻili lau ʻala (rou) no ka mālama ʻana i ka ʻili kūikawā

He ʻano ʻili ʻili i hana ʻia me nā mea kanu mea kanu maoli a ʻaʻole i hoʻoluʻu ʻia.Loaʻa iā ia kahi ʻōlinolino ma luna o ka ʻili, maʻalahi a pili i ke kaiapuni.Nui nā inoa nui i makemake nui i kēia ʻano ʻili.

Akā, pono e hoʻomaopopo ʻia inā he lepo a pulu paha ka ʻili ʻulaʻula, e loli koke ke kala, no laila e nānā pono i ka wai a me ka ʻaila i ka wā e hoʻohana ai.Inā haumia kahi wahi liʻiliʻi i ka wai, e hoʻomaloʻo pololei.Pono e mālama ʻia ka wahi pulu i komo i loko o ka cortex me nā huahana mālama ʻoihana.

7. Lambskin me ka mālama ʻili kūikawā

ʻOiai he ʻano maikaʻi ka ʻili hipa, palupalu a hanu, he palupalu nō hoʻi.Makaʻu nā ʻeke ʻeke hipa i pulu, haehae a ʻuʻuku, ʻoi aku ka makaʻu i ka ʻili (ke pau nā jeans, paʻakikī ke hoʻomaʻemaʻe loa) ke pulu, holoi me kahi lole maloʻo palupalu i ka manawa, a laila mālama. a mālama iā lākou me kahi mea hoʻomaʻemaʻe ʻili.

Ke haehae a poino paha ka ʻili hipa, hiki iā ʻoe ke hoʻopili i ka hua manu keʻokeʻo ma ka māwae e hoʻopaʻa mālie ka māha ma ka ʻili haʻihaʻi.

Inā loaʻa iā ʻoe nā pilikia staining, hiki iā ʻoe ke hoʻāʻo e holoi i nā ʻeke ʻeke me ka waiʻona.Ke lawe maʻamau ʻoe i kahi ʻeke ʻeke hipa ʻulaʻula, ʻoi aku ka maikaʻi o ka pale ʻana i nā lole ʻeleʻele e kala ʻia ~

8. ʻO kaʻili patent me ka mālamaʻili kūikawā

ʻO ka ʻili o ka ʻili patent he maʻalahi a maʻalahi hoʻi e mālama.Ke hoʻohālikelike ʻia me nā mea ʻē aʻe, ʻoi aku ka maʻalahi.Eia naʻe, ʻo ka mea hopohopo nui e pili ana i ka ʻili patent ka pilikia o ka ʻili.I ka wā i ʻeleʻele ʻia, ʻaneʻane ʻaʻohe ala e hoʻihoʻi hou ai.No laila, mai hoʻokomo i ʻelua ʻeke ʻili patent me nā waihoʻoluʻu like ʻole i ka wā e hoʻohana ai, e maʻalahi ke hoʻopili ʻia, a laila e maʻalahi ke kala.Mai hoʻokomo i ka ʻeke ʻili patent ma kahi kokoke i ka wela kiʻekiʻe. Ke ʻike ʻia ka ʻili patent a ʻeleʻele paha, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i kahi lole pulupulu maloʻo i hoʻokomo ʻia i loko o ka hopena mālama ʻili patent a holoi pono.Mai hoʻohana i ka lole pulu a i ʻole ka pulupulu, no ka mea, e hoʻopōʻino kēia i ka pau ʻana o ka pena, e ʻino, a maloʻo.Ke ʻoki ʻia ka ʻili patent, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i kahi pulupulu pulupulu i hoʻopaʻa ʻia i loko o Vaseline e hoʻopili ai, liʻiliʻi a me nā manawa he nui, a hoʻomaʻemaʻe iki.

9. ʻO kaʻili suede a me kaʻili me ka mālamaʻili kūikawā

ʻO ka suede a mākou e kamaʻilio pinepine nei, ua like ia me ka huaʻōlelo maʻamau no nā ʻili suede āpau.He mea ia e hiki ke hōʻike i ke ʻano.I nā makahiki ʻelua i hala iho nei, ua hoʻohana nui ʻia i ka ʻoihana hana, a ʻo ka hapa nui o lākou e hiki ʻole ke hoʻokaʻawale ʻia mai ka suede.Eia naʻe, ʻano maʻalahi kēia mea a ʻoi aku ka makaʻu i ka wai, a no ka nui o ka ʻili i nā fibers, maʻalahi hoʻi e mālama i ka lepo.

Ke loaʻa ka lepo, pono ʻoe e holoi mālie me kahi ʻōhuʻu maʻemaʻe a i ʻole ka lole palupalu.Ke hoʻohaumia ʻia me nā mea inu a i ʻole ka inika, pono ʻoe e hoʻohana i nā mea hana kūikawā e hana ai.Eia nō naʻe, no ka mea, he mea maʻalahi kēia mea i ka mae ʻana o ke kala, e hoʻohana i kahi ʻōpala I ka wā e hoʻohui ai i ke kala, pono e hana ʻia ma kahi liʻiliʻi a me nā manawa he nui, a mālama ʻia me ka mālama.

ʻeke ʻili i hana ʻia.jpg

 

 

 


Ka manawa hoʻouna: Nov-23-2022